Mërgimtari Punëson 3 Veta Në Të Zezë Në Zvicër, Ja Çfarë Ndodhi Pastaj

Mërgimtari Punëson 3 Veta Në Të Zezë Në Zvicër, Ja Çfarë Ndodhi Pastaj

Sipas d eklaratës së njërës nga gratë (shtetase e Maqedonisë), ajo kishte punuar në restorant si ndihmëse e kuzhinës për rreth dy muaj e gjysmë.

Për gjithë këtë periudhë pune asaj nuk i janë paguar rrogat prej 1.000 frangash në muaj, sa i ishin premtuar.

Autoritetet përgjegjëse kanë kontrolluar një restorant në regjionin Zurzibiet, Kantoni Aargau, dhe në të njëjtën ditë kanë larguar tre të huaj (dy gra dhe një burrë) që ndodheshin në kuzhinën e restorantit pa leje qëndrimi në Zvicër, shkruan gazeta Aargauer Zeitung.
Por, pavarësisht nga kjo, pronari ka shpëtuar, duke u shpallur i paf ajshëm nga gj yqi.Ja se pse.Sipas deklaratës së njërës nga gratë (shtetase e Maqedonisë), ajo kishte punuar në restorant si ndihmëse e kuzhinës për rreth dy muaj e gjysmë. Për gjithë këtë periudhë pune asaj nuk i janë paguar rrogat prej 1.000 frangash në muaj, sa i ishin premtuar, tra nsmeton albinfo.ch.

Njësoj, por për një kohë më të shkurtër, kishte kaluar edhe punëtorja tjetër, shtetase e Serbisë. Ajo ka d eklaruar se kishte punuar në kuzhinë për dy javë. Nga ana e tij, edhe bashkatdhetari i kësaj të fundit ka d eklaruar se ka punuar tetë orë në ditë si kuzhinier për dy muaj. E gjithë kjo punë, për 1000 franga të premtuara në muaj.

Treshja është gj obitur menjëherë dhe është d ëbuar në vendet e prejardhjes, në të njëjtën ditë, transmeton albinfo.ch. Pronari, një kosovar 34-vjeçar, është aku zuar për punësim të shumëfishtë të të huajve pa leje qëndrimi e pune dhe për mundësimin e hyrjes dhe qëndrimit të shumëfishtë, të paligjshëm të punëtorëve të tij, në Zvicër.Sipas pr okurores publike, ai për këtë është d ënuar me një d ënim me para me kusht prej 18.000 frangash dhe një gj obë prej 3000 frangave. Si shtetas kosovar, ai është i lindur dhe i rritur në Zvicër. Këtu ka mbaruar një k ualifikim për l ogjistikë dhe ka th emeluar një kompani ndërtimi në vitin 2016. Ai ka punësuar aty punëtorë të përhershëm dhe të përkohshëm”.